Oldal kiválasztása

Szeretnék nektek bemutatni öt eszközt, szoftvert, programot, vagy csak egyszerűen… öt applikációt vállalkozóknak. Melyek jelentősen megkönnyítik vállalkozói életed, mindennapjaidat. Olyanok, amivel növelni tudod a hatékonyságod, rendszerezni tudod a feladatidat, vissza tudod szerezni az elveszett idődet, könnyebben és gyorsabban tudsz új kapcsolatokat kiépíteni, vagy akár egyszerűen „papírra” tudod vetni gondolataidat.

 

Applikáció vállalkozóknak

A következő bekezdésekben, csakis olyan applikációkat mutatok neked, amik a vállalkozóknak segítenek. Kipórbált személyesen és csapat szinten is, régóta használjuk őket. Bevált segítő társaink lettek és szeretnénk ezt a tapasztalatot neked is átadni. Megmutatni, hogy milyen lehetőségek vannak a napjaid megkönnyítésére. Kezdjünk is bele, íme a vállalkozói applistánk!

 

Coggle

+ könnyű használni
+ csapatban is használható
– ingyenes verzióban csak 3db mind map

Gyorsan tisztázzuk a mind map fogalmát, nem biztos, hogy hallottál már róla, ha mégis akkor ugorj át két mondatot. A mind map vagy magyarul elmetérkép gyakorlatilag egy diagram, ami egy központi fogalomhoz vagy „dologhoz” csoportosítja az információkat. Az elmetérképet Tony Buzan tette népszerűvé, de jóval előtte már használta például Leonardo da Vinci is és most Te is beállhatsz a sorba!

Egészen sokrétűen lehet használni egy mind mapet, de mi elsősorban ötletek felvázolására használjuk, például remekül levezethetsz benne egy vállalkozás ötletet. De tulajdonképpen nem utolsó brainstormingra, jegyzetelésre, célkitűzésre, tervezésre.

Azért szeretjük a Coggle-t, mert web alapú így bárhol velünk lehet, egy elmetérképen akár többen is dolgozhatunk, egy perc alatt elkezdheted használni és nem kell regisztrálni, össze lehet kötni Google Drive-val, színes, szagos, egyszerűen menőn néz ki és már csak emiatt is elégedetten ülsz majd előtte, mikor felvázoltál valamit.

Elmetérkép, mind map

 

Shapr

+ villámgyorsan ismerkedhetsz vállalkozókkal
– egyelőre viszonylag kevés magyar használja

Bizonyára tudod te is mennyire fontos a kapcsolatépítés, szerencsére van egy remek app ami ebben segít. Hívhatnánk a vállalkozók Tinderének is, mivel hasonlóan működik, jobbra és balra kell húzni a felbukkanó arcokat/adatlapokat. A szimpatikus emberekkel azonnal beszélgetésbe kezdhetsz, pontosan úgy, mint bármelyik chaten. Érdemes a LinkedIn-nel párban használni, ha valakivel hasznos beszélgetésen vagy túl, keresd meg a közösségi oldalon és építsd a kapcsolati hálód.

Megkeresések is érkezhetnek, hozzánk is futott már be LinkedIn-en keresztül üzenet, olyan embertől, aki Shapr applikációban talált meg. Ha még egyébként is új neked a kapcsolatépítés világa akkor ajánlott kipróbálni, akár gyakorolhatod rajta a rövid, tömör, frappáns bemutatkozást.

Kapcsolatépítés

Slack

+ minden platformon működik
+ nincs több Facebook, csak az üzleti dolgok
+ egyszerű, kényelmes, integrálható szinte mindennel

Röviden, tömören, vállalati kommunikációs szoftver. Remekül tudja növelni a csapatok kommunikációjának hatékonyságát! Csak pozitívat tudok mondani a Slackről, amíg nem vezettük be kész káosz volt a csapatunk kommunikációja, mindenféle felületen, messenger, facebook csoport, e-mail, óriási katyvasz! Soha semmit, vagy csak nagyon nehezen találtunk meg vagy tudunk visszakeresni. A Slackkel viszont mindez megszűnt, végre átláthatóan, témák szerint rendezve, minden vissza kereshető, szeretjük!

Ajánljuk azoknak, akik csapatban dolgoznak, óriási segítség lesz. Integrálható egy csomó más szoftverrel, Drive, Trello, Naptár, stb! Létrehozhatsz benne szavazásokat, jegyzeteket, feltölthetőek képek, videók, fájlok, de akár még egy kis pihentető játékot is lehet játszani a csapattal. Mindent tud, amire csak szükség van munkával kapcsolatos kommunikáció során.

Trello

+ könnyen áttekinthető
+ kiváló projekt menedzsmentre
– ki kell dolgozni egy rendszert a kártyákhoz

Nincs több postit és papír fecni, ebben az applikácóban a feladat listákat tudsz létrehozni, követheted a folyamatokat, projekteket menedzselhetsz benne, de akár jegyzetek létrehozására is alkalmas. Részünkről mi ezekre mind használjuk, például az új blogbejegyzéseinket Trelloban vázoljuk fel.

Alapvetően táblákat és kártyákat tudsz létrehozni benne, egy tábla lehet egy adott projekt, de akár egy részleg is, például marketing vagy értékesítés, ahová összegyűjtöd a feladataidat. Ezeket a konkrét feladatokat tudod a kártyákra írni.

A könnyű áttekinthetőséget segíti, hogy csoportosíthatod a tábládon a kártyákat színekkel is akár, viszont ezeket a jelöléseket vagy, hogy miként használod a táblákat és kártyákat először ki kell dolgoznod és utána tudatosan alkalmaznod. Feladat listáknál nekünk bevált módszer a nyomon követéshez, hogy a kártyákat/feladatokat elvégzendő, folyamatban, befejezett fázisok között mozgatjuk.

Toggl

+ asztali applikáció
+ csapatban is használható
– szükséges némi tanulási idő a tökéletes kezeléséhez

Mi az egyik legfontosabb erőforrásunk? Hát persze, hogy az idő! Ezért sem mindegy, hogy hogyan kezeled. A Toggl nevű applikáció, ahogy az már biztosan kiderült számodra, egy idő mérő szoftver.

Ha olyan szolgáltatásod van, ahol óradíjban dolgozol akkor duplán hasznos tud lenni. De akkor is, ha csak a napi feladataid időigényét méred benne. Ha korábban még nem mérted az időtöltésed akkor készülj fel egy óriási meglepődésre, kijózanító lesz az garantált! Ez az élmény nekünk is megvolt…

Ha eddig azt hitted nincs időd, akkor mérd csak le bátran, milyen tevékenységgel mennyi időt töltesz és egyből látni fogod mi az, amivel kevesebb időt kellene töltened, hol folyik el az időd. Onnantól kezdve pedig tudatosan menedzselheted a mindennapjaidat.